#RTVVnoestanca

A l’OPINIÓ PÚBLICA

La Cimera Social de València volem manifestar el nostre suport i la nostra solidaritat amb els treballadors i treballadores de la Radio Televisió Valenciana (RTVV).

En primer lloc, amb la seua lluita contra l’expedient de regulació d’ocupació, impulsat des del Consell, i que pretenia l’acomiadament de més de 1.000 treballadors. Lluita que els tribunals de justícia han avalat amb una sentència que no deixa lloc a dubtes: declara nul aquest expedient i dóna la raó als treballadors.

La reacció del govern del Partit Popular de decretar el tancament de la RTVV no és sinó un greu atemptat a un mitjà de comunicació que hem finançat el conjunt de la ciutadania valenciana i que ha entrat en crisi com a conseqüència d’una gestió guiada per la ineptitud, el nepotisme i la corrupció, el balafiament, la manipulació i en cap cas és responsabilitat dels treballadors, com tampoc ho és de la societat valenciana que en el seu moment va reivindicar i va aconseguir engegar una ràdio i televisió pública que atenguera a vertebrar al nostre país entorn de la seua llengua i cultures pròpies, a la seua autonomia política, al seu teixit productiu autòcton, a les seues diferents expressions socials i polítiques i en definitiva al conjunt de la societat civil.

El desacatament de l’executiu valencià a la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la l´ERO de la RTVV és, a més d’un acte il·legal i prevaricador, un atemptat a la democràcia.

Tot el poble valencià hem pogut veure i sentir multitud de testimoniatges de professionals de RTVV en aquests dies, que donaven proves contundents d’eixa nefasta gestió que hem descrit. I és sorprenent que les emissions que es van succeir al llarg de la jornada -i que van ser conduïdes autònomament per professionals d’eixa casa- despertaren l’interès de moltíssima gent que ja fa temps havia desistit de connectar-se a Canal 9 (NOU) per la seua falta de credibilitat. Va haver-hi espais televisius que van fer que moltes persones sentírem com un fet insòlit el que hauria d’haver sigut l’habitual, en un mitjà de comunicació públic: la llibertat d’expressió sense censures prèvies i la representació de gran part de la pluralitat política realment existent a el País Valencià.

El President Fabra ha dit que “no tancaré cap hospital, ni escola per mantenir la RTVV” o “la línia roja, que no es traspassarà per a mantenir la radie televisió pública, està en la prioritat de mantenir de forma prioritària els serveis socials”. Doncs bé, ambdues afirmacions són un insult a la intel·ligència. Són també un afront a milers de persones i famílies que estan travessant situacions molt dures –en ocasions d’autèntica tragèdia- per a mantenir l’escolarització dels seus fills o la salut de xiquets, majors, discapacitats o depenents. Aquest govern està desautoritzat per a parlar de serveis socials ja que la seua única intervenció en aquests està sent assegurar a la iniciativa privada qualsevol àmbit d’intervenció social que puga produir negoci i els qui no puguen pagar se’ls mana a la deriva de l´assistencialisme més “cutre” i humiliant que es puga imaginar.

La Cimera Social de València fem una crida a tota la societat civil valenciana a solidaritzar-se amb les i els treballadors de la RTVV i a recolzar-los en el seu intent de cercar una solució acceptable al conflicte que el govern del PP ha generat, i en la qual ells no paguen els plats trencats d’una mala gestió. Cridem també a la participació ciutadana perquè s’assegure la viabilitat d’un projecte de RTVV públic, plural, en valencià i de qualitat. El poble valencià s´ho mereix.

La nostra crida es fa extensible a l’exigència de responsabilitats polítiques, econòmiques i judicials que es deriven de la nefasta gestió dels dirigents de RTVV.

La Cimera Social de València crida a la ciutadania a manifestar-se dissabte que ve dia 9 de novembre en defensa de la televisió pública valenciana.

   

Anuncios

Un comentario sobre “#RTVVnoestanca

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s