La Confederació de Veïns crea la seua pròpia agència d’ocupació

El col·lectiu aprofita la proximitat amb les borses de treball dels barris per a gestionar la col·locació Cave-Cova rebutja la llei de l’avortament

02.03.2014 | 19:39
MARIA BONILLO | VALÈNCIA La Confederació d’Associacions de Veïns de la Comunitat Valenciana, Cave-Cova, va celebrar ahir la seua assemblea general anual, de la qual va nàixer la proposta de crear una agència veïnal d’ocupació per a lluitar «de manera més efectiva» contra l’atur que assota els barris, va indicar a Levante-EMV Juan Antonio Caballero, president de l’organització.

«Es tracta de crear connexions i llaços més estrets que permeten una major proximitat i millor localització de borses de treball», va detallar el màxim dirigent dels veïns. Encara que el projecte encara es troba en fase primària, el col·lectiu es mou ràpid per a cercar finançament «en la conselleria que corresponga». La idea s’emmarca dins del programa «Entre veïns», on es contemplen també altres iniciatives com la mediació social, el banc de temps (intercanviar favors per favors) o les tendes solidàries, que ajuden a distribuir aliments a més de 170 famílies valencianes.

Durant tot el matí d’ahir, les federacions veïnals de Castelló, Alacant i València van exposar les seues inquietuds i propostes „aquesta última va denunciar les prospeccions petrolíferes i l’ampliació del port„. «Tenim moltes idees, ara toca racionalitzar-les, posar-les en ordre i després en marxa», va indicar Caballero. Entre els diferents assumptes que van eixir a col·lació, la reforma de la llei de règim local va recaptar el rebuig dels presents, en considerar que resta competències als ajuntaments per a lliurar-les a la Generalitat. «Entenem que ha de ser al contrari. Els ajuntaments, que són l’administració més propera als ciutadans, haurien d’assumir més competències de caràcter social. Que no es queden amb matèries que no poden sostenir, però els serveis socials sí», va defensar el president.
En aquest sentit, l’assemblea va acordar actualitzar el seu programa d’actuació perquè estiga llest en la vespra de les eleccions de l’any que ve. «Cal apostar per l’autoorganització. La ciutadania s’ha de moure, no esperar al fet que les administracions li’l solucionen tot. Així, presentarem les nostres idees a tots els partits polítics que les vulguen escoltar».

Contra el tancament de Canal 9
La reunió va servir també per a prendre posició enfront de temes com la llei de l’avortament o la llei de seguretat ciutadana. «No prenem partit des del punt de vista ideològic, sinó des del dels drets dels ciutadans. La llei que es vol engegar és restrictiva, l’actual no. Tot el que implique pèrdua de drets tindrà la nostra oposició», va indicar el president de la confederació.
També el tancament de Canal 9 va estar present. «S’han escoltat moltes queixes en la reunió. Molts pobles estan condemnats a la invisibilitat. Demanem una televisió pública en valencià», va determinar.

Així mateix, la confederació va acordar recolzar els horts urbans, alguns dels quals, com en el barri de la Torre, no acaben de quallar, enfront d’uns altres, com els de Benimaclet que ja serveixen com a recursos a diverses famílies i col·lectius.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s